Köszöntő

Laki Kálmán Doktori Iskola – missziós nyilatkozat

A Laki Kálmán Doktori Iskola egyike azoknak a tudományos műhelyeknek, mely az elsők között alakult meg a Debreceni Egyetemen. Alapító professzora Dr. Muszbek László akadémikus úr. Az iskola célja a hematológiai, a hemosztazeológiai, a vaszkuláris és kardiális kutatás olyan magas szintű művelése, mely befogadja azokat a graduális képzésben részesült végzős egyetemistákat, akik jövőjüket a tudomány művelésére szánják. Ezen az úton az első lépés a PhD fokozat elérése. A Laki Kálmán Doktori Iskola széles programot nyújt a kutatói élethivatást maga elé tűző fiatalok számára, felkészíti őket a doktori cím megszerzésére.

Az iskola interdiszciplináris képzőhely, PhD fokozatot elméleti és klinikai orvostudományok tudományágban ad ki. A PhD hallgatók államilag finanszírozott nappali, önköltséges nappali, levelező, és egyéni felkészülési rendszerben végzik tudományos munkájukat témavezetőik irányításával. Az iskola Muszbek László akadémikus úr javaslatára vette fel Laki Kálmán nevét, aki a véralvadás XIII-as faktorának leírója Lóránt Lászlóval együtt. Laki professzor úr az Amerikai Egyesült Államokban élte alkotó éveinek jelentős részét, ugyanakkor szoros kapcsolatot ápolt egyetemünkkel, számtalan fiatal magyar kutatónak nyújtott ösztöndíjat az Egyesült Államokban. Az ő nyomdokain, és Muszbek László magas kutatói standard-ja mentén végzi iskolánk a fiatalokkal való foglalkozást. A vér humorális és celluláris alkotóinak, az érrendszernek és a szívnek a kutatása a Debreceni Egyetem prioritását élvezi, melyek egyben az élettudomány, a medicina, az élettan, a kórélettan és a klinikum központi elemei.

Programjaink tehát klasszikus értelemben vett transzlációs medicina is. Az iskola tudományos teljesítménye nemzetközi viszonylatban is kimagasló, PhD fokozatot szerzett kutatói a világ minden táján megállják helyüket. Iskolánk törzstagjai, témavezetői folytatják az alapokat lerakó mesterek iránymutatásait, a tudományhoz való elkötelezettségüket.

Prof. Dr. Balla József
Laki Kálmán Doktori Iskola vezetője

Frissítés dátuma: 2019.04.12.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.